”Det är vi själva som sätter våra begränsningar”

Din värsta fiende och din bästa vän – är du själv!

Under högstadiet och gymnasiet var jag livrädd för att tala inför andra människor. En publik på över tio personer gjorde mig darrig på rösten och klumpen i halsen blev tydligt märkbar när jag skulle börja prata. 

Tre år senare föreläste jag för 1500 personer under Näringslivsdagen om det ämnet som jag brinner för allra mest: självledarskap. Jag övervann en utav mina största rädslor och idag är föreläsande min största passion. 

Jag brinner för att få människor att fundera, förändra och skapa nya resultat i sina liv. Att få utlopp för sin potential, som vi alla människor sitter på, är en rättighet. Det är upp till dig att få ut den och mitt uppdrag är att dela med mig utav mina främsta nycklar och inspiration för hur du ska lyckas nå dit du vill genom ett starkt självledarskap.

Att ställa sig frågan; ”Vad är jag rädd för att misslyckas med?” bidrar till att du i samma sekund ställer dig i vitögat mot det som hindrar dig ifrån att bli mer av dig själv och nå sin fulla potential. En av mina största insikter är att människans enda begränsningar är de vi själva sätter. Så vad sätter du för begränsningar?

Mitt stora fokus sedan 8 år tillbaka har varit att utveckla mitt självledarskap och gå den väg mina drömmar visar. Hur hjärta och hjärna hör ihop och hur våra tankar skapar upplevelsen av vad vi ser omkring oss påverkar hur vi upplever livet. Personlig utveckling handlar för mig om att bli mer av mig själv. Så vad ska till för att du ska bli mer av dig själv? Ut och testa, utmana dig själv och följ dina innersta drömmar.

Idag har jag förmånen att resa runt och föreläsa på företag, organisationer och skolor om vikten av att träna sitt personliga ledarskap. Den gemensamma nämnaren handlar om att viljan att lyckas behöver vara starkare än rädslan att misslyckas.

”Don’t be afraid to fail, be afraid not to try.”

Tack för att du läste, varm kram från Staffan Taylor